Készház, gyorsház, modulház.
Csábító lehetőségek, amikor Te akár hátra is dőlhetsz.

Valljuk csak be őszintén magunknak, milyen jó érzés arra gondolni, hogy már lehet szép új házunk, családi otthonunk vagy akármilyen épületünk, amit nem kell évekig építgetni, falazgatni, vakolgatni a klasszikus technológiákkal. A világ fejlődik, és benne az építőipar is óriásléptekkel halad a gyors kivitelezés, a gazdaságos fenntarthatóság és a környezetbarát megoldások felé. A jó öreg tégla építésű házak mellett egyre nagyobb teret nyernek az úgynevezett készházak, vagy ahogy még említeni szokás könnyűszerkezetes házak, gyorsházak vagy moduláris házak. Vajon ez a sok elnevezés egyetlen trendi dolgot jelent, vagy vannak jelentős különbségek a készházak fajtái között? Cikkünkben lerántjuk a leplet a fogalmakról, és azt is eláruljuk, hogy melyik gyorsház megoldással találkozhatsz szeptember 15-17. között a II. BAU BUDAPEST EXPO szakvásáron a Vasúttörténeti Parkban.

Van-e különbség a készház és a gyorsház között?

Közös jellemzőjük, hogy könnyűszerkezetes ház típusok. A készház előre elkészített elemekből, tulajdonképpen a falakból áll, amikben a helyükön vannak már a nyílászárók és vizes blokkok is. Ezeket a vakolt paneleket szállítják az építkezés helyszínére, és ott a kész elemek összeállítása zajlik, viszonylag gyorsan. Még az is megtörténhet, hogy 3-4 hónap alatt tető alá kerül és kész a készház, ami épülhet acélszerkezetből, faszerkezetből, ragasztott fatartóból és agyagkavics szerkezetből is. A gyorsházak fém- illetve favázát a helyszínen állítják össze, majd az építtető kéréseinek, igényeinek megfelelően rugalmasan lehet kialakítani a falak vastagságát, a szigetelést és a tetőszerkezetet is, tehát ennél a könnyűszerkezetes háztípusnál több lehetőség van a variálásra, az igényekhez történő igazításokra.

Milyen fontos előnyökkel jár egy készház a gyors építésen kívül?

Az építkezés minden évszakban lebonyolítható, általában 3-4 hónap alatt elkészül. Belátható az építkezés időtartama, jobban kalkulálhatók a költségek. Nagyobb a hasznos alapterület, mert vékonyabbak a falak. Gyorsan felfűthető a ház, energiatakarékos, megfelel a környezetbarát kritériumoknak. Kiváló, magas minőségben készül, várható élettartama meghaladja a 100 évet. 

Az Ekomodular bemutatja: modulházak

Ha szerettél fa építőkockákkal játszani, biztosan élvezted, hogy a hasonló elemekből mindig mást és mást tudtál alkotni. A magas minőségű, természetes anyagokból épülő Ekomodular 4 évszakos készházak hasonló elven készülnek: az alap modulok tetszés és fantázia szerint variálhatók, később akár bővíthetők is. Kisebb lakóházak, nagyobb családi házak, vendéglátóhelyek vagy közösségi épületek is készülhetnek ezzel a gyors és megbízható technológiával. A terek tágassága, a burkolatok sokszínűsége, az alumínium nyílászárók méretezési lehetőségei beszédes előnyök. Az Ekomodular modulházakat kulcsrakész vagy szerkezetkész állapotban is megrendelheted, az utóbbi esetben Rád vár a beltér finomhangolása, a vizesblokkok, beltéri ajtók, aljzatburkolatok készre építése.

Az Ekomodular modulházat teljes szépségében és funkcionalitásában megtekintheted az építési és lakásfelújítási szakvásáron, a II. BAU BUDAPEST EXPO-n 2023. szeptember 15-17. között a Vasúttörténeti Parkban. 

Leave a Reply