A hőszigetelés az egyik legjobb befektetés a jövőbe!

Arra a kérdésre, hogy miért is fontos otthonaink megfelelő hőszigetelése, már álmunkból felverve is tudjuk a választ. Megfelelő vastagságú és minőségű hőszigetelés alkalmazásával ugyanis tetemes mennyiségű energiát és rezsiköltséget tudunk megtakarítani épületeink esetében a fűtési-hűtési energiafelhasználásból.  A tény, hogy otthonunk hűtésére és fűtésére költjük el összes energiafelhasználásunk több mint 60 százalékát, gondolkodásra és racionalizálásra sarkall minket.


Akár új házunkat építjük, akár felújításba vágunk, a hőszigetelés kérdésköre az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk és alaposan körbe kell járnunk. A hőszigetelés egyszeri beruházás és gyorsan megtérül! Szükségünk van rá télen és nyáron is, hiszen télen a hőszigetelésnek köszönhetően csökkentjük épületeink hőveszteségét, nyáron pedig a hőszigetelésnek köszönhetően épületeink külső szerkezeteit nem éri a közvetlen napsugárzás, így nagy valószínűséggel sokkal kevesebb légkondira lesz szükségünk a lakás hűtéséhez.

             
Otthonunk energiahatékonysága mellett még többet tehetünk a jövőért, ha olyan hőszigetelési technikákat és anyagokat használunk, amelyek megfelelnek a fenntarthatóság követelményeinek is. A Bau Budapest Expo kiállítói között megtaláljuk a szigetelési iparág egyik jeles képviselőjét, az Ursa vállalatot, akik hő- és hangszigetelő anyagok széles választékát kínálják átalakításokhoz, felújításokhoz és építkezésekhez. A szeptember 15-17. között megrendezésre kerülő szakvásáron lehetőség nyílik a szakemberekkel való személyes konzultációra, az egyedi kérdések megvitatására, sőt a vásári akciók keretében kedvezményes termékvásárlásra is sor kerülhet.


Az Ursa magas minőségű ásványgyapot és extrudált polisztirol termékei, páratechnikai fóliái és kiegészítői lefedik a hő- és hangszigetelés területein létező valamennyi alkalmazási módot a magasépítés és a mélyépítés, illetve a mennyezetek, falak, padlók technológiai szigetelése területén. A magas minőségű üveggyapot szigetelő táblák vagy tekercsek sokoldalú felhasználásra alkalmasak, a pincétől a padlásig, akár új, akár meglévő épületek esetében. Nem éghetőek, nem öregszenek, nem rothadnak. Maximálisan környezetbarátok és fenntarthatóak is, mert a gyártáshoz szükséges alapanyag minimum 50% újrahasznosított üveghulladékot tartalmaz.


Hőszigetelés témában még bátran meglátogathatod a Meton standját is, vagy a Mesterek napján az Isover és Weber kiállítóink is szívesen segítenek, hogy a számodra legmegfelelőbb megoldást találd meg.

Kétségünk se legyen arról, hogy a megfelelő hőszigetelés hatékonyan védi otthonunkat, a bolygót és a pénztárcánkat is. Talán nem is kell több érv arra, hogy kilátogass a II. Bau Budapest Expo szakvásárra szeptember 15-17-én a Vasúttörténeti Parkba. Gyűjtsd be az információkat és ötleteket otthonod felújításához, akár a hőszigetelés vagy más építési témákban!
www.baubudapest.com

Leave a Reply